Gardening DK
Kontakt
Have

Researchrejser til East Anglia nordøst for London

East Anglia består af fire grevskaber: Essex, suffolk, Cambridgeshire og Norfolk

I mit Nyhedsbrev i oktober 2023 fortalte jeg om, at jeg på trods af at have arrangeret haverejser overalt i England og Wales siden 2009 fuldstændig har overset East Anglia.

Når området har kunnet forbigå min opmærksomhed, er det fordi grevskaberne Essex, Suffolk og Norfolk, bortset fra enkelte berømte haver, stort set har været overset i engelsk havelitteratur, og i øvrigt er der ingen National Trust haver i East Anglia. Til gengæld spiller Det Kongelige Haveselskab (RHS) her en hovedrolle i et tæt samarbejde med mange ikoniske, private haver.

Siden oktober 2023 har jeg researchet haverne i East Anglia, og det har overrasket mig, hvor mange haveoplevelser, der gemmer sig her. Endda så mange, at vi på én grupperejse må begrænse os til Essex og Suffolk, hvorefter vi på endnu en rejse året efter besøger haverne i Norfolk. Der arrangeres altså nye haverejser til East Anglia i både 2025 og 2026.

I ugen fra den 24. juni i år besøger jeg haverne i Essex og Suffolk for at detailplanlægge den første haverejse. Når jeg er hjemme igen, lægger jeg her på siden billeder fra haverne, som besøges på grupperejsen, og i begyndelsen af august udarbejder Kasper (Metropolrejser) et dagsprogram for rejsen, der finder sted fra mandag den 16. juni 2025.